Thursday 27 September 2012

Bill Wyman überreicht der Band Golden Earring eine Goldene Schallplatte

50 Years Golden Earring:

Old rockers among themselves
AMSTERDAM - The members of the Golden Earring yesterday were surprised by a rock icon. No less than former Rolling Stones bassist Bill Wyman presented the Hague band a gold album.
The medals they earned with their latest album Tits' N Ass, which appeared last May and which now has more than 25,000 copies were sold went. The award ceremony took place during a festive lunch at the Hard Rock Cafe in Amsterdam.

Golden Earring ontvangt gouden plaat van Bill Wyman

Geschreven door Robert Haagsma

Donderdag, 27 september 2012 15:56
Het afgelopen jaar haalden Golden Earring niet een, maar zelfs twee keer de hoogste plaats van de nationale albumlijst met het laatste album Tits‘n Ass. Klinkende verkoopcijfers die een gouden plaat opleverden. Tijd dus voor een feestje, in het Hard Rock Café in Amsterdam. Nu had het voor de hand gelegen als platenmaatschappij Universal een paar rondborstige en –billige dames had uitgenodigd om het edelmetaal te overhandigen. De aanwezigen moesten het doen met weinig wulpse Bill Wyman.
Voor de bedaagde Brit de onderscheidingen mocht overhandigen, kreeg dichter Bart Chabot het woord. Hij prees de eeuwige vitaliteit van de band, volgens hem te danken aan het feit dat Golden Earring nooit is gestopt. Hij wijdde enige warme woorden aan het succesvolle Tits ’n Ass. De Hagenees kraakte terloops de uiterst klunzige manier waarop PvdA-coryfee Ronald Plassterk de band eerder dit jaar tijdens de cd-presentatie in Paradiso introduceerde. Waarvoor onze hulde. Vervolgens poseerde Bill Wyman als een ware professional met zijn Hollandse collega’s. Het lukte helaas niet om de bassist een uitspraak te ontlokken of hij weer permanent deel uitmaakt van de Rolling Stones.


Article and Video free to share with social networks